Vissa saker som vi äger kan vi inte alltid ha inne i vår bostad; bland annat vår cykel, verktyg, barnens pulka, bildäck och vissa minnen. Det finns även prylar som vi heller kan slänga för att det har ett nostalgiskt värde, t ex saker vi ärvt och vårt studentplakat. Hur ska vi då göra för att alla dessa saker inte bara ska lastas på varandra och utgöra en säkerhetsfara så fort du behöver ta fram något? Här kommer tre tips!
1: Gör sorteringen logisk! Använd förrådets ytor på bästa sätt genom att sätta upp trähyllor längs med två av väggarna, där du dels kan lägga genomskinliga lådor men även låta saker stå som de är. Du kan ha ett tema för varje vägg du använder. På ena sidan vintersaker såsom pulka, skridskor, skidor o s v och på den andra sidan föremål som tas fram på sommaren, t.ex. grillen, den uppblåsbara barnpoolen och mycket annat.
2: Använd höjden! Ofta tänker vi inte på att använda hela höjden av förrådets yta utan staplar upp saker i höjd med hyllorna vi handlat in. Vi kan enkelt fortsätta att sätta upp egna hyllor ovanför de färdiga hyllorna. Det är där vi kan ha våra saker som vi endast bevarar för att det har ett nostalgiskt värde och som vi sällan tar fram. Hit hör t.ex. vasen vi ärvt av gammelmormor, våra första skolböcker och kanske ett och annat fotoalbum.
3: Gör det tillgängligt och smidigt! Det vi använder mest ska också vara lättast att ta ut. När du sorterat föremålen på hyllorna återstår det som är tyngre och behöver egen golv och väggyta. Du kan med fördel rulla in bildäcken längst in mot kortväggen och inhandla ett cykelställ som håller cyklarna på plats i mitten av förrådet. På så sätt kan du alltid gå runt och nå fram till dina prylar på ett smidigt sätt.
Förråd behöver likt våra hem sorteringsmöjligheter och struktur för att vara användbara på bästa sätt och då kan tippkänslan i förrådet äntligen få bli ett minne blott!